Goedkope Online Winkels Digitale Camera's

Compact Flash

Home > Begrippenlijst > Compact flash

Navigatiemenu

 

Wat is compact flash?

Een type verwijderbare geheugenkaart, verkrijgbaar in versies van 8, 16, 32, 64, 128 en 256 MB. Er bestaan twee soorten: Type I (plat) en Type II (iets dikker).

Compact Flash werd in 1994 geïntroduceerd door SanDisk. De schijfjes zijn 43mm x 36mm groot en 3.3mm dik. Het kaartje heeft 50 kleine pinnetjes en de datatransfer snelheid bedraagt 8Mbit/sec (= 1 MB/sec) en zeer waarschijnlijk zijn de eerste CompactFlash kaartjes begonnen bij een grote van 2 MB.

Compact Flash is het meestgebruikte geheugenkaartje dat momenteel tot 512MB aan capaciteit kan bevatten. Voordeel van het CompactFlash systeem (vergeleken met de wat simpeler opgebouwde Smartmedia cards) is dat gebruik van grotere capaciteiten meestal geen probleem is: de meeste apparatuur kan moeiteloos met grotere Compact Flash kaartjes overweg zodra die op de markt komen.

De meeste Compact Flash kaartjes zijn gebaseerd op Flash technologie. De meeste digitale fotocamera’s gebruiken het FAT bestandssysteem voor deze kaartjes, soms wordt ook wel FAT32 gebruikt. Tegenwoordig is er ook een Compact Flash versie 2.0 (CF II), deze heeft dezelfde kenmerken maar de datatransfer snelheid is veel sneller (16 Mbit/sec = 2 MB/sec) en de capaciteit kan gaan tot 6GB

 

Kijk in de begrippenlijst voor meer uitleg begrippen digitale fotografie

 

Fotograferen kun je leren

Leer deze en andere digitale fotografie termen en begrippen op de leukste cursussen. Schrijf je in en begin meteen met die leuke fotocursus.

Klik hier voor meer cursussen digitale fotografie.

 

Uitleg termen en begrippen fotografie
A tot en met I

 

Uitleg termen en begrippen fotografie
J tot en met R

 

Uitleg termen en begrippen fotografie
S tot en met Z

 

Uitleg CompactFlash, Compact Flash Cards,