Goedkope Online Winkels Digitale Camera's

Sluitertijd

Home > Begrippenlijst > Sluitertijd

Navigatiemenu

 

Wat is sluitertijd?

De sluiter is een schermpje tussen de lens en de CCD-sensor van de fotocamera dat open gaat om licht door te laten. Hoe snel dit open en dicht gaat wordt de sluitertijd van een digitale camera genoemd.

Sluitertijd wordt uitgedrukt in fracties van een seconde, bijvoorbeeld 1/25 voor een sluitertijd van één vijfentwintigste seconde. Voor actieopnames hebt u sluitertijden van 1/500 of sneller nodig; voor nachtopnames van de sterrenhemel zijn sluitertijden van meerdere seconden nodig.

Zie ook afdruksnelheid en diafragma.

 

Kijk in de begrippenlijst voor meer uitleg begrippen digitale fotografie

 

Fotograferen kun je leren

Leer deze en andere digitale fotografie termen en begrippen op de leukste cursussen. Schrijf je in en begin meteen met die leuke fotocursus.

Klik hier voor meer cursussen digitale fotografie.

 

Uitleg termen en begrippen fotografie
A tot en met I

 

Uitleg termen en begrippen fotografie
J tot en met R

 

Uitleg termen en begrippen fotografie
S tot en met Z

 

Uitleg Sluitertijd

Op de vraag: Wat is sluitertijd? kun je veel moelijke antwoorden krijgen, maar hier proberen we het zo simpel mogelijk uit te leggen. Ook bij digitaal fotograferen speelt sluitertijd van de lenzen een rol in het uieindelijke eindresultaat, de digitale foto.

Sluittijd Lenzen, Sluiter Tijd Digitale Camera, Zoomopties, Lenzen, Diafragma Sluitertijd, Sluitertijd van een Digitale Camera, Fototoestel Sluitertijd