Goedkope Online Winkels Digitale Camera's

RAW

Home > Begrippenlijst > Raw

Navigatiemenu

 

Wat is RAW?

Het RAW-beeldformaat bevat de informatie zoals die door de CCD-sensor wordt vastgelegd, zonder dat die door de camerasoftware verwerkt wordt tot een TIFF- of JPEG-bestand. U moet RAW-bestanden op een pc importeren en daar de verdere bewerking uitvoeren. Het voordeel van RAW foto's is dat RAW een zuiver ‘digitaal negatief’ is, en niet beïnvloed door de verwerkingsalgoritmes in de camera.

 

Kijk in de begrippenlijst voor meer uitleg begrippen digitale fotografie

 

Fotograferen kun je leren

Leer deze en andere digitale fotografie termen en begrippen op de leukste cursussen. Schrijf je in en begin meteen met die leuke fotocursus.

Klik hier voor meer cursussen digitale fotografie.

 

Uitleg termen en begrippen fotografie
A tot en met I

 

Uitleg termen en begrippen fotografie
J tot en met R

 

Uitleg termen en begrippen fotografie
S tot en met Z

 

Uitleg RAW Beeldformaat

Bij RAW fotografie gebruik je de RAW foto's in de meest pure onbewerkte vorm. Je laat niet toe dat de camera al een omzetting maakt naar een bepaald beeldformaat zoals Tiff of Jpg, maar laat het onbewerkt. Hierdoor heb je geen beeldverlies en kun je de RAW bewerkingen op je computer van je RAW foto's starten met de optimale hoeveelheid beeldpunten. Wil je fotograferen in RAW bestand en beeldformaat, zoek dan de juiste instelling op van je camera in de handleiding.

Fotograferen in RAWQ instellingen laat ruimte voor fotobewerking. De foto's in RAW formaat kun je met verschillende fotoprogramma's bewerken, zoals Adobe Photoshop en Paint Shop Pro. De bewerking van RAW foto's in combinatie met deze bewerkingsprogramma's biedt ongekende mogelijkheden.