Goedkope Online Winkels Digitale Camera's

Lijnenperspectief

Home > Begrippenlijst > Lijnenperspectief

Navigatiemenu

 

Wat is lijnenperspectief?

Met een lijnperspectief is het mogelijk om diepte in afbeeldingen weer te geven. Dit valt ook te herkennen in foto's. De schuine lijnen verdwijnen hierbij altijd naar een gezamelijk 'verdwijnpunt' dat ligt op een horizontale lijn aan de horizon.

Verticale lijnen worden over het algemeen rechtopstaand behouden. Verticale lijnen voorin de foto lijken groter dan verticale lijnen in de achtergrond (in werkelijkheid kunnen ze bijvoorbeeld even hoog zijn, maar door de perspectiefwerking lijkt het alsof hetgeen op de voorgrond staat groter is dan hetgeen in de achtergrond van de foto.


Lijnperspectief

 

Kijk in de begrippenlijst voor meer uitleg begrippen digitale fotografie

 

Fotograferen kun je leren

Leer deze en andere digitale fotografie termen en begrippen op de leukste cursussen. Schrijf je in en begin meteen met die leuke fotocursus.

Klik hier voor meer cursussen digitale fotografie.

 

Uitleg termen en begrippen fotografie
A tot en met I

 

Uitleg termen en begrippen fotografie
J tot en met R

 

Uitleg termen en begrippen fotografie
S tot en met Z

 

Uitleg Lijnperspectief

Een foto met perspectief geeft diepte aan het beeld. Een lijnenperspectief werkt met verdwijnpunten. Horizontale lijnen en verticale lijnen spelen een hoofdrol in dit lijnenspel. Je kunt de lijnen van het perspectief denkbeeldig tekenen over de foto.

Lijn Perspectief, Horizon, Perspectieftekenen, Striptekenen, Persepctief Lijnen, Horizontaal Perspectief, Verticaal Perspectief, Foto's Lijnperspectief, Fotografie Lijnenperspectief